Българският национал Симеон Славчев няма да играе до края на сезона. Новината беше обявена от клубния сайт на Болтън, където халфът е под наем от Спортинг (Лисабон).
 
21-годишният бивш футболист на Литекс е получил увреждане на глезенни връзки по време на европейската квалификация с Италия (2:2). Славчев влезе в игра в 85-ата минута на мястото на Ивелин Попов. Това стана точно след втория гол на „адзурите“.
 
Първоначално се считаше, че Славчев ще бъде извън игра за две седмици, след като се оказа, че няма скъсване на глезенни връзки. След преглед в английския клуб стана ясно, че българският национал няма да играе поне пет седмици. Контузията поставя под съмнение участието му при гостуването на България на Малта в квалификация за Евро 2016 на 12 юни.
 
Симеон Славчев играе за Болтън от началото на годината. Той беше взет под наем от Спортинг (Лисабон) до края на шампионата. До момента обаче халфът има участие само в един мач за тима от Чемпиъншип. На 7 февруари влезе като резерва след почивката при загубата на тима си с 1:4 като гост на Дарби Каунти.