Българският национал Мартин Минчев и Чайкур Ризеспор загубиха с 1:2 гостуването на опашкаря Пендикспор в мач от 36-ия кръг на турската Суперлига и загубиха шансове да се класират за евротурнирите през следващия сезон.

Минчев започна като титуляр и остана на терена до 69-ата минута, когато бе заменен от Адолфо Гаич, а 4 минути по-рано получи жълт картон.

Ризеспор поведе в резултата в 45-ата минута, когато се разписа Джонджо Шелви. В добавеното време на първото полувреме домакините получиха дузпа, но тя бе пропусната от Маме Тиам.

Тиам обаче се реваншира на тима си за пропуснатата дузпа, вкарвайки гол за 1:1 в 65-ата минута. Обратът за Пендикспор стана пълен в 74-ата минута с гол на Умут Наир, като до края на мача повече голове не паднаха и така Ризеспор остана на 8-ото място с 49 точки, като е на 9 точки при 2 оставащи мача от четвъртия Истанбул Башакшехир, който се намира на последното място, даващо право на евроучастие през следващия сезон. Пендикспор пък е предпоследен с 36 точки на сметката си.