Три германски отбора имат интерес към Димитър Рангелов и се водят преговори с тях за евентуалното му преотстъпване от Борусия (Дортмунд). Това разкри вчера агентът на нападателя Антонио Ананиев.

28-годишният българин има договор с тазгодишния шампион в Бундеслигата до лятото на 2013 година.

"Опитваме се да намерим оптималния вариант за Рангелов. Текат разговори. Фрайбург, Айнтрахт (Франкфурт) и Инголщат се интересуват от Митко. Ако не остане в „Борусия", за него най-добре ще е да премине в първия тим, защото той играе в Бундеслигата. Със сигурност Рангелов няма да бъде продаван, а става дума за нов наем", обясни пред "24 часа" ситуацията Ананиев, бивш национален вратар на България.

През изминалия сезон нападателят записа участие в 1 мач на Борусия и премина като преотстъпен в израелския Макаби (Тел Авив).

"За мен е важно Митко да остане в Германия. Така дори да не играе за Борусия, ще е постоянно пред погледа на неговия щаб. Равнището на Втора бундеслига също е достатъчно високо и там играят силни отбори", каза още Ананиев.

Айнтрахт изпадна във второто ниво на немския футбол, а Инголщат завърши на 14-о място там. От Енерги, който получи 1 милион евро за Рангелов от Борусия, също обявиха, че биха се радвали той да се върне.

Докато е във ваканция, нападателят не почива напълно. От Борусия му е изпратена индивидуална програма, с която той да поддържа форма. /БЛИЦ