Бившият юношески национал на Бразилия Жуан Сантос да Силва подсили турския Гьозтепе само ден преди домакинския мач срещу гранда Фенербахче. 22-годишният нападател пристига в тима на Станимир Стоилов под наем от Саутхемптън.

Цялата сделка за Жуан беше проведена светкавично. Вчера футболистът беше в групата на гранда Сао Пауло при победата с 1:0 над Атлетико Гоянензе. След това беше спазарен със „светците“, които веднага го преотстъпиха на Гьозтепе. Както е известно, английският и турският клубове имат един собственик.

"Трансферът на родения през 2002 г. нападател Жуан Сантос да Силва от Сао Пауло в Саутхемптън приключи днес и той беше преотстъпен в нашия клуб под наем до края на сезон 2024/25. Приветстваме Жуан в Гьозтепе. Желаем му успех с нашата славна фланелка“, обявиха от турския клуб.

Жуан Сантос да Силва е преминал през няколко футболни школи в Бразилия, а от 2019 г. е част от Сао Пауло. За футболния гранд има общо 85 мача и седем гола във всички турнири. Играл е за националните формации на „селесао“ във възрастови групи до 17 и до 18 години.

На 26 юли Жуан подписа предварителен договор със Саутхемптън, който трябваше да влезе в сила от януари 2025 г., когато изтичаше контрактът му със Сао Пауло. Днес английският клуб обаче успя да постигне споразумение с бразилците за осъществяване на трансфер още сега.