Египтянинът Ахмед Хасан постави нов световен рекорд за най-много изиграни срещи с националната фланелка на своята родина. 36-годишният халф записа мач номер 179 с екипа на “фараоните” при победата с 1:0 над Нигер в контрола, която се игра в сряда в катарската столица Доха. Той-влезе като резерва за последните 14 минути. По този начин Хасан подобри най-доброто постижение на вратаря Махамад Ал Деая, който има 178 мача за Саудитска Арабия, но от 2006 година насам не играе за родината си.

Ахмед Хасан, който в своята кариера е бил в Бешикташ и Андерлехт, в момента се подвизава в Замалек (Кайро) и възнамерява да играе още дълго време за националния отбор на Египет. “Моята кариера в националния тим не е приключила. Някои хора казват, че играя само, за да имам своя личен триум, но това не е истина”, споделя 36-годишният футболист.

“Рекордът е нещо, с което всички египтяни могат да се гордеят. Ахмед го заслужи в своята дълга кариера. Той от години е важна част от националния отбор”, заяви бившият селекционер на САЩ Боб Брадли, който в момента е начело на националния отбор на Египет.

Световният рекорд при жените се държи от Миа Хам, която има 275 мача с националния отбор на САЩ в периода 1987-2004 година.