Българския национал Димитър Рангелов ще трябва да се откаже от половината от сегашната си заплата, ако иска да остане в Люцерн. Договорът на 30-годишния нападател с швейцарския тим изтича в края на сезона, когато ще му бъде предложен нов контракт с 50% по-ниска заплата – около 220 000 швейцарски франка.

Спортният директор на Люцерн и бивш швейцарски национал Александер Фрай иска да направи чистка и да подмени половината отбор през лятото, информира швейцарският вестник „Блик”.

Договорите на централните бранители Томислав Пулич и Филип Щахел няма да бъдат подновявани и те ще бъдат освободени след края на сезона, а голмайсторът Димитър Рангелов, който лекува контузия в момента, ще получи шанс да остане, но само при гореспоменатото условия за намаляване на възнаграждението му наполовина.

Новото предложение ще постави под сериозна въпросителна оставането на Рангелов в клуба, тъй като той би могъл да си търси друг отбор с по-добри условия като свободен агент. В договора на българския нападател обаче има клауза, която води до автоматично удължаване с един сезон, ако той е играл в 70% от срещите на Люцерн през настоящата кампания.