Българският национал Страхил Попов продължи договора си с турския Касъмпаша, който се възползва от опция в актуалния контракт на футболиста. Така 26-годишният българин ще остане в тима още един сезон до лятото на 2018 година. Той пристигна в Касъмпаша през 2016 година от Литекс с договор за година и половина.

"Много съм щастлив в Касъмпаша. Изключително съм доволен, че ще продължа да играя за този клуб. Първата част от договора ми изтичаше в края на този сезон. И по-рано казах, че искам да остана и ръководството реши да използва тази опция в договора, за да продължим заедно напред", сподели Страхил Попов.

"Имаме още малко мачове до края на първенството и се надявам, че ще съберем максимален брой точки. Но основната ни цел е да елиминираме Коняспор и да се класираме за финала за Купата на Турция. А там вече ще видим какво ще се случи", каза Страхил Попов.

Първата среща в Истанбул завърши с победа 3:2 за Касъмпаша с Попов и другия българин Васил Божиков, а реваншът в Коня е на 16. В другия полуфинал Истанбул ББ и Фенербахче ще играят реванш на 17 май след 2:2 в първия мач.