Йоан Стоянов вкара решаващия изравнителен гол за 4:4 при гостуването на Апоел Беер Шева на Бейтар Йерусалим в дербито от 11-ия кръг на израелския елит. Българинът се появи в игра в 72-ата минута и имаше решаваща роля в двубоя, след като в 86-ата минута оформи крайния резултат.

Тургеман изведе Апоел Беер Шева напред в резултата с гол в 8-ата минута, но Йона изравни резултата за Бейтар в 31-ата минута.

Домакините направиха пълен обрат до края на първото полувреме и дори поведоха с 3:1 след голове на Шуа и Морозов в 40-ата и 43-ата минута.

Бадаш от дузпа в 52-ата минута върна интригата в мача, след като Апоел намали своето изоставане на 2:3, а Хатуел изравни за Беер Шева в 58-ата минута.

Шамир си отбеляза автогол в 81-ата минута и Бейтар поведе с 4:3, а Йоан Стоянов оформи крайния резултат в 86-ата минута – 4:4.

След равенството Апоел Беер Шева е седми в класирането с актив от 12 точки.

В същото време Нетаня загуби с 1:2 при визитата си на Апоел Хайфа, а Пламен Гълъбов игра 90 минути за гостите.

Домакините стигнаха до победата с попадения в края на срещата. Абд Елхамед изведе Апоел Хайфа напред в резултата в 81-ата минута. Меламед в 87-ата минута удвои преднината на домакините. Ротман вкара почетния гол за Нетаня в добавеното време на мача.

Нетаня е на 11-ата позиция с 9 точки, като е само на три пред последния в класирането.