Футболният национал на Саудитска Арабия Фахад ал Мувалад е настанен в интензивното отделение на „Рашид Хоспитал“ в Дубай. 30-годишният нападател е в тежко състояние, след като е паднал от терасата на втория етаж на дома си.

Инцидентът е станал в четвъртък. Ал Мувалад се отбил в Обединените арабски емирства, след като във вторник игра за националния отбор при победата с 2:1 над Китай в световна квалификация.

В момента уличните камери и тези от дома на футболисти се преглеждат от полицейските власти в Дубай, за да разберат причината за падането. Според предварителните данни, той е бил сам на терасата. Три часа преди това са си тръгнали неговите приятели, които са били на гости.

Фахад ал Мувалад е част от представителния тим на Саудитска арабия от 2012 г. и участва на Мондиал 2018. Той не беше част от селекцията за Световното първенство в Катар през 2022 г., след като беше уличен в употреба на допинг. В момента нападателят играе за елитния Ал Шабаб, но не се е разписал в двата мача от началото на сезона.