Нацистки скандал е на път да разтърси германската Бундеслига, след като фенове на шампиона Борусия (Дортмунд) опънаха транспарант в подкрепа на неонацистката групировка NWDO.

“Жълто-черните” стартираха новия сезон по шампионски с домакинска победа над Вердер (2:1) миналия петък, но доброто настроение в Дортмунд бе развалено с пуснатата в интернет снимка от сектора с най-запалените привърженици на Борусия. На снимката се вижда опънат транспарант с надпис “Солидарност със NWDO (б.р. съкращение на групировката “Национална съпротива Дортмунд”). Това е крайно дясно ориентирана групировка, която бе забранена в Германия само преди няколко дни.

На снимката от интернет се вижда, че зад плаката стои мъж с бяла риза и черна вратовръзка. С този си вид той определено се отличава от останалата фенска маса на Борусия.

“Имаме страхотен видео материал и го предадохме на прокуратурата”, споделифенът на Борусия (Дортмунд) Себастиан Валайт пред “Der Westen”. Полицията вече е започнала разследване по случая, като две от отговорните лица вече са идентифицирани.