Легендата Зико, който преди няколко дни бе уволнен от треньорския пост в гръцкия Олимпиакос, не скри разочарованието си настоящата си професия. Бразилецът заяви, че е изключително огорчен от отношенията във футбола, след като разкри, че е разбрал за уволнението си от интернет - сайтовете. По-късно той е получил писмо, в което се казвало, че договорът му е прекратен.

"Никога не се бях сблъсквал с такова нещо. Все едно, че ме викаха като свидетел или обвиняем по някакво дело", разказва Зико. Той твърдо е решил да изчисти отношенията си с Олимпиакос в съда.


Зико бе уволнен след равенство 0:0 при гостуването на Кавала. Атмосферата по трибуните по време и след мача е шокирала бившият наставник на Олимпиакос. Феновете се сбили на няколко пъти с полицията, рушили огражденията на стадиона и не спрeли да хвърлят по терена седалки, бутилки и запалки. Самият Зико пък отишъл на пресконференцията след мача с кордон от десет полицаи с щитове.

"Но нима футболът върви в тази посока!? Това се питам след видяното от мен в Гърция. Когато излизахме от града, нашият автобус бе съпровождан от 12 полицейски коли и у мен се появи чувството, че сме някакви бегълци. За 40 години в играта като състезател и треньор имам няколко много силни момента на разочарование, един от тях е този", заяви натъженият Зико./ БЛИЦ