Най-добрите цитати на Арсен Венгер:

”Когато дойдох в Арсенал, открих, че четиримата защитници са магистри в защитата. Тони Адамс обаче бих определил като доктор на защитата”

”Опитах да гледам мача на Тотнъм снощи, но заспах”

За Жозе Моуриньо, който го определи като воайор: “Той не е в ред, няма представя от действителността и никакъв респект. Когато глупав човек стигне до някакъв успех, той става още по-глупав”

След като Арсенал спечели титлата през 2002 година и Сър Алекс каза, че неговият отбор е по-добър: “Всеки си мисли, че жена му е най-красива”

”Алекс Фъргюсън трябва да успокои. Предполагам, че това ще стане само ако ни сложи пред една стена и ни разстреля”

Запитан дали е получил извинение от Сър Алекс: “Не, вероятно го е изпратил по някой кон”

След като Хосе Антонио Рейес обяви, че иска да напусне: “Това е като да искаш да се ожениш за Мис Свят, а тя да не е съгласна. Мога да опитам да я убедя, но решението си е нейно”

Отново за Рейес: “Въпреки глобалното затопляне, явно в Англия не е достатъчно топло за него”

След като Сол Кембъл преминава в Портсмут: “Изненадан съм, той искаше да играе в чужбина. Да не сте продали Портсмут на друга страна?”

След Олимпиадата в Пекин: “Не знаех, че англичаните са добри в плуването. Тук съм 12 години и не съм видял нито един плувен басейн”

“В Англия се яде прекалено много месо и захар и никакви зеленчуци. Живях 2 години в Япония, където хората ядат зеленчуци и живеят здравословно. Там не видях нито един дебел човек”

В “Япония гледах сумо. Там никога не може да разбереш кой е спечелил, защото не се радва, за да не обиди загубилия. Затова уча моя отбор на учтивост. Само в Англия се обиждат съперниците след победа”

След като Адебайор удари Ван Пърси в последния мач с Манчестър Сити: “Гледах записа. Ако излезете и питате 100 човека постъпката лоша ли е, 99 ще кажат “Да”. Стотният ще бъде Марк Хюз”