Изстрадалите фенове на Ливърпул най-сетне имат повод за усмивки. Техните любимци запазиха шансове за спечелване на трофей през този сезон, след като се класираха за полуфиналите за Купата на Лигата. Мърсисайдци победиха Борнемут с 3:1 като гост в мач от четвъртфиналите. Срещата започна перфектно за гранда, който още до 27-ата минута дръпна с 2:0. Първо Рахийм Стърлинг, който демонстрира новата си прическа, откри след удар глава, а след това сърбинът Лазар Маркович довкара в мрежата един избит от вратаря на домакините Артур Боруц шут на Коутиньо за 0:2. Това беше първо попадение за него с фланелката на Ливърпул.

В 51-ата минута преднината на гостите стана отчайваща за Борнемут. Коло Туре подаде в центъра за Лалана, който с едно подаване изведе Стърлинг. Нападателят финтира два пъти защитник и с премерен удар по диагонала в далечния ъгъл не остави шансове за вратаря – 0:3. Това беше пети гол за английския национал от началото на сезона във всички турнири.

В 57-ата минута Дан Гослинг намали след поредната вратарска грешка, този път на Брад Джоунс – 1:3. Същият футболист нацели и гредата. Ливърпул вече е на полуфинал в компанията на Челси, Шефилд Юнайтед и Тотнъм.

Съставът на Ливърпул: Джоунс, Туре, Шкъртел, Ловрен (46 - Сако), Хендерсън, Джерард (90 - Борини), Лукас, Маркович, Коутиньо (74 - Джан), Лалана, Стърлинг