Зимният трансферен прозорец в Европа затвори в полунощ на 31 януари срещу 1 февруари, без да бъдат осъществени бомбастични сделки в големите първенства на Стария континент.

Нито един от английските, испанските, германските и италианските грандове не бръкна надълбоко в касата си, за да осъществи най-скъпия трансфер тази зима. Битката по този показател спечелиха руските Динамо (Москва) и Локомотив (Москва), които осъществиха двата най-скъпи трансфера.

На първо място в класацията на германския таблоид “Билд” е унгарският национал Балаш Джуджак, който остана в руското първенство. 25-годишният нападател премина от Анжи (Махачкала) в Динамо (Москва) за 14,4 милиона евро. “Искам да играя в Шампионската лига, а тази цел е по-постижима за Динамо, отколкото за Анжи”, сподели след финализирането на сделката Джуджак.

Вторият най-скъп трансфер е този на руския национал Роман Павлюченко, който напусна Тотнъм се завърна в родината си, след като Локомотив (Москва) плати за него 13,2 милиона евро.

Едва на трета позиция идва английския Нюкасъл, който похарчи 12 милиона евро за сенегалския национал Папис Демба Сисе, който бе голмайстор на аутсайдера в Бундеслигата Фрайбург.

Най-скъпите трансфери тази зима в Европа:

1.Балаш Джуджак – унгарският национал и нападател премина от Анжи (Махачкала) в Динамо (Москва) за 14,4 милиона евро
112.jpg

2.Роман Павлюченко – руският национал и нападател се завърна в родината си, след като Локомотив (Москва) плати на Тотнъм 13,2 милиона евро
111_14.jpg

3.Папис Демба Сисе – сенегалският национал и нападател бе продаден от Фрайбург на Нюкасъл за 12 милиона евро
111_5.jpg

4.Вагнер Лав – бразилският нападател се завърна в родината си, след като премина от ЦСКА (Москва) във Фламенго за 10 милиона евро
111_15.jpg

Муса Соу – сенегалският национал и нападател предмина от френския шампион Лил в турския гранд Фенербахче за сумата от 10 милиона евро
113.jpg

Тиаго Мота – роденият в Бразилия италиански национал и защитник бе продаден от Интер на ПСЖ за 10 милиона евро
111_8.jpg

7.Никица Йелавич – хърватският национал и нападател премина от Селтик в Евертън срещу 9,6 милиона евро
111_9.jpg

8.Гари Кейхил – английският национал и бранител напусна Болтън и отиде в Челси срещу 8,5 милиона евро
111_10.jpg

9.Ведад Ибишевич – босненският национал и нападател премина от Хофенхайм в Щутгарт за 5 милиона евро
111_11.jpg

Алекс - бразилският бранител бе продаден от Челси на ПСЖ за 5 милиона евро
111_12.jpg

Джибрил Сисе - френският нападател премина от Лацио в КПР за 5 милиона евро
111_13.jpg