Германският национал и нападател на Байерн Томас Мюлер е най-скъпият футболист в Бундеслигата. 25-годишният футболист е оценен на 55 милиона евро от transfermarkt.de.

Мюлер изравнява рекорда на съотборника си Марио Гьотце за най-скъп футболист в германския шампионат за всички времена. Гьотце също струваше 55 милиона евро, но актуализираната му цена вече е 50 милиона евро, на колкото са оценени още полският му колега в Байерн Роберт Левандовски и бившият им съотборник и все още играч на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс.

В класацията следват още трима футболисти на баварците – вратарят Мануел Нойер и бранителите Джером Боатенг и Давид Алаба. Нойер и Боатенг са повишили цената си с 5 милиона евро и в момента са оценявани съответно на 45 и 40 милиона евро, а Алаба има повишение на цената с 3 милиона евро и вече е оценяван на 38 милиона евро.

Топ 10 се допълва от бранителя на Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс (35 милиона евро) и крилата на Байерн Ариен Робен (33 милиона евро) и Франк Рибери (32 милиона евро), но французинът е единственият футболист сред изброените, чиято цена е паднала с цели 6 милиона евро.

Байерн има осем футболисти в Топ 10, а Борусия (Дортмунд) само двама.

С рекордните 8 милиона евро е поскъпнал белгийският национал и звезда на Волфсбург Кевин Де Бруйне, който вече струва 28 милиона евро и заема 17-о място. Новото попълнение на „вълците” Андре Шюрле, привлечен за 32 милиона евро от Челси, е оценяван на 30 милиона евро, които му отреждат 12-а позиция в класацията.

Новото попълнение на Шалке 04 Матия Настасич пък е поевтинял с 8 милиона евро и вече струва 13 милиона евро, а Бастиан Швайнщайгер е втори с най-голямо понижение на цената със 7 милиона евро и е оценяван на 28 милиона евро. Цената на арменския национал Хенрих Мхитарян от Борусия (Дортмунд) пък е паднала с 5 милиона евро и вече е 21 милиона евро.