Дори и най-скъпият футболист в света Неймар, преминал през лятото на 2017 година от Барселона в ПСЖ за рекордните в историята 222 милиона евро, може да се възхищава и вдъхновява от други велики спортисти. 27-годишният бразилски национал разкри пред британското издание „Мирър“ кой е пример за него. Освен това нападателят говори за тежкия период с контузии и за най-голямата си цел.

„Понякога е доста странно, но съм много благодарен и се чувствам специален защото и аз самият знам какво е да си фен. Аз също съм фен като много хора“, признава си Неймар, че като малък е гледал с особено внимание изявите на своя сънародник Робиньо, но и сега има атлети, които го вдъхновяват.

„В днешния свят на спорта ми харесва наистина баскетболистът Стеф Къри. Той е онзи, на когото се възхищавам най-много в спорта“, отличи бразилецът звездата от НБА. 31-годишният  американски баскетболист на Голдън Стейт Уориърс има спечелени три титли с този тим в НБА през 2015, 2017 и 2018 година и е получил множество индивидуални отличия.

Заради тежки травми Неймар пропусна 24 шампионатни срещи на парижани в последните два сезона и казва за това: „Това е най-лошият период в кариерата на всеки спортист. Липсваше ми да вкарвам голове. Контузиите обаче са част от кариерата на един спортист“.

Травмите обаче не пречат на бразилеца да има големи цели пред себе си. „Искам да съм най-добрият футболист в света. Толкова е просто“, казва още Неймар, който заради контузиите си не попадна в класациите за големите индивидуални награди в света на футбола.