Най-скъпият футболист в историята на футбола Неймар иска да остане в ПСЖ до края на активната си състезателна кариера, съобщава изненадващо The Athletic.

Според изданието Неймар изобщо няма планове за трансфер и би искал да напусне Париж едва когато се оттегли от професионалния футбол. Бразилецът удължи договора си миналото лято с клауза до 2027 година, когато ще навърши 35 години. Дотогава той иска да продължи да сбъдва мечтата си под Айфеловата кула.

Под въпрос обаче е дали Неймар все още играе роля в мечтания сценарий на ПСЖ. Нападателят, за когото настоящият сезон приключи рано след операция на глезена, печели около 700 000 евро нето на седмица в Париж (36,4 милиона годишно) и се твърди, че се превръща във финансова тежест за клуба. 

През лятото на 2017 година бразилската суперзвезда премина от Барселона в Париж за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро, за да изстреля клуба на катарските собственици до триумф в Шампионската лига. Почти шест години по-късно планът все още не е проработил – въпреки по-късните трансфери на Килиан Мбапе (дойде от Монако през 2018 година за 180 милиона) и Лионел Меси (със свободен трансфер от Барса през 2021 година). ПСЖ се провали отново, загуби от Байерн на осминафиналите и отпадна за поредна година от Шампионската лига.

Това не е единствената причина, поради която слуховете за напускане на Неймар се носят от години. Продължават да се появяват нови спекулации за евентуална промяна и потенциални нови работодатели, а наскоро бразилецът бе спряган за Челси или завръщане в Барса. Засега обаче няма нищо конкретно.