Най-скъпият футболист в историята Неймар е започнал преговори с английския гранд Челси по собствено желание, гръмна сензационно ESPN.

Според изданието ПСЖ е готов пусне бразилския национал, след като удължи договора на френския национал Килиан Мбапе. Самият Неймар е обмислил идеята да напусне Париж и сам се е свързал с Челси, виждайки Лондон като най-добрата алтернатива за бъдещето си.

Бразилският национал бързо се отказал от идеята да се върне в Барселона, тъй като каталунците не могат да си го позволят. Говори се, че Неймар получава годишна заплата от над 40 милиона евро в ПСЖ и малко клубове в Европа могат да си позволят това, но Челси определено е един от тях.

Новият собственик на Челси Тод Бойли планира мега трансфер това лято, а ангажимент на Неймар би бил такъв мега удар за "сините" от Лондон.

Междувременно бразилецът получи покана се присъедини към Нюкасъл от своя сънародник Жоелинтон.

"Разбира се, че има място за него. Чакаме го с отворени обятия. Той е идол, истинска суперзвезда, която ще бъде приета радушно в клуба. Ней, ако ме гледаш, ела! От клуба ще се свържат с теб за официална покана, но аз публично те каня. Екипът с № 10 е тук и те очаква", заяви Жоелинтон.

Преди няколко месеца Нюкасъл бе купен от фонда за инвестиции на Саудитска Арабия и е доста активен на трансферния пазар. Бюджетът за нови попълнения е повече от 200 милиона паунда. "Свраките" имат големи амбиции за новия сезон и възнамеряват да атакуват евротурнирите.