Най-старото футболно дерби ще се състои днес за пореден път. В него един срещу друг ще излязат най-старият признат от ФИФА футболен клуб в света ФК Шефилд и Холъм.
 
Двата тима играят първото си дерби на 26 декември 1860 г., като се провежда по правила, определени от създаделите на ФК Шефилд. Те са известни като „Шефилдските правила“ и са в основата на съвременния футболен правилник. Те въвеждат изпълнението на тъч и ъглов удар.
 
„ФК Шефилд е основан през 1857 г. и поради липсата на други отбори играчите играят помежду си. В продължение на три години те се разделят на женени и ергени. След това е създадена футболна секция към клуба по крикет Холъм се организира мач между двата отбора. Това е най-старото футболно дерби и то продължава да се играе“, заяви президентът на ФК Шефилд Ричард Тимс.
 
„Очакваме много фенове от чужбина за мача. От Нюрнберг ще дойдат 54 човека. Ще имаме гости от Мюнхен и Дженоа. Хората обичат ФК Шефилд, тъй като ние сме пра-пра-прадядовците на другите клубове“, допълва Тимс.
 
Основаният през 1860 г. ФК Холъм все още играе на оригиналния си стадион „Сендигейт Роуд“. Стадионът е записан в „Книгата на рекордите на „Гинес“ като най-стария действащ футболен терен в света.