Фарид Мондрагон беше назначен за почетен консул на Колумбия в Турция. Президентът на южната ни съседка Реджеп Тайп Ердоган е на официална визита в южноафриканската страна и там е бил разискван този въпрос, съобщи Marca. Бившият вратар е истинска легенда в родината си. Мондрагон е най-възрастният футболист, участвал на световни първенства. През лятото той официално сложи край на кариерата си.

Това стана факт след отпадането на тима му от Мондиал 2014. На 43 години и 4 дни той влезе като резерва при победата на Колумбия с 4:1 над Япония на 24 юни 2014-а.

Така Мондрагон стана най-възрастният футболист, участвал на световни първенства. Той счупи предишния рекорд на камерунеца Роже Мила, който на Мондиал'94 в САЩ игра на 42 години и 32 дни.

Професионалната кариера на вратаря продължи 24 години, като за този период той носи екипите на Реал Картахена, Санта Фе, Серо Портеньо, Архентинос Хуниорс, Индепендиенте, Сарагоса, Метц, Галатасарай, Кьолн и Филаделфия Юниън. За последно беше играч на Депортиво (Кали), където започна кариерата му.