Медийната компания NBC купи правата за излъчване на срещите от английската Висша Лига на територията на Северна Америка от сезон 2013/14. Досега правата за мачовете на един от най-популярните шампионати в света бяха поделени между компаниите FOX и ESPN.
 
NBC притежава правата и върху местната Мейджър Лийг Сокър, а освен това излъчи и Олимпиадата в Лондон това лято, което увеличи постъпленията на медията и интереса към нея. Компанията обаче бе критикувана, че излъчва случващото се на Лондон 2012 със закъснение. Феновете на спорта в САЩ предпочитат предаванията да бъдат в реално време, а не на запис, независимо в каква част от денонощието попадат.
 
"Повече няма да правим грешката със записите на мачове и състезания. Знаем, че Висшата Лига е едно от най-гледаемите спортни състезания в целия свят, така че сме щастливи да го представим на американските зрители в нашите честоти”, заяви шефът на NBC Sports Group Марк Лазаръс.
 
Според подписания договор компанията ще излъчва по 6 мача на живо всяка седмица в ефирните си канали. Още 2 други срещи ще вървят по кабелната мрежа, а останалите мачове ще вървят на живо в сайта на телевизията.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА