Двама от най-големите мениджъри в историята на английската Висша лига отново застават един срещу друг. Арсен Венгер и Жозе Моуриньо ще премерят сили за 12-и път, а досега резултатите са изцяло в полза на португалеца.
 
Големият мач между Челси и Арсенал е днес от 16:05 часа, но според мнозина битката между мениджърите ще е по-важна от тази на терена.
 
Преди срещата си с Моуриньо, "артилеристите" имаха 17 шампионатни мача бе загуба срещу "сините", а сега балансът е 6 победи за Челси, 0 за Арсена; и 5 равенства при голова разлика 19:6 за тима от "Стамфорд Бридж".
 
Освен покрай терена, Моуриньо и Венгер често водят война и чрез медиите.
 
Битката започна през 2005 година, когато французинът атакува политиката на Челси да не налага местни футболисти. Моуриньо отвърна с това, че Венгер е болен от желанието си постоянно да се сравнява с Челси.
 
Последните "престрелки" между двамата бяха по повод успехите им като мениджъри.
 
Моуриньо нарече колегата си - специалист по провалите, визирайки най-вече загубата с 0:6 от "сините" през март тази година, а Венгер контрира, обвинявайки португалеца, че постоянно се страхува от това , че може да загуби.
 
Битката днес е мач между първия (Челси) и петия (Арсенал), но със сигурност е сблъсък между двама от топ мениджърите в Англия.