ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Саудитска Арабия се превърна в новата мечтана дестинация за футболистите. Арабите предлагат огромни заплати и изместиха Китай като страната, даваща най-много пари на футболистите.

Откакто Кристиано Роналдо стана футболист на Ал Насър след Мондиал 2022 и дебютира за бившия отбор на Христо Стоичков след нова година, Саудитска Арабия се превърна в притегателно място за редица звезди на клубове от Европа.

През това лято арабите привлякоха с огромни заплати Карим Бензема (Реал Мадрид), Нголо Канте и Калиду Кулибали (Челси) и Рубен Невеш (Уулвърхемптън).

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Здравословен проблем спря Хаким Зиеш за Ал Насър, въпреки че всичко останало по трансфера беше договорено. Роберто Фирмино и Рияд Марез също са спрягани за Саудитска Арабия.

Трудно може да се устои на арабските пачки, които са наистина впечатляващи. Дори и най-богатите клубове в Европа трудно могат да си позволят подобни заплати.

Кристиано Роналдо все още е най-скъпоплатеният футболист в света, тъй като получава по 3,6 милиона паунда на седмица. Трудно е да се повярва колко малка е разликата между него и бившия му съотборник в Реал (Мадрид) Карим Бензема. Французинът ще взима по 3,58 милиона паунда на седмица в Ал Итихад.

ИГРАЧИТЕ С НАЙ-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ В САУДИТСКА АРАБИЯ В МОМЕНТА
1. Кристиано РОНАЛДО (Ал Насър) – 3,6 млн. паунда
2. Карим БЕНЗЕМА (Ал Итихад) – 3,58 млн. паунда
3. Нголо КАНТЕ (Ал Итихад) – 1,7 млн. паунда
4. Калиду КУЛИБАЛИ (Ал Хилал) – 500 000 паунда
5. Рубен НЕВЕШ (Ал Хилал) – 300 000 паунда
6. Евер БАНЕГА (Ал Шабаб) – 176 000 паунда
7. Матеус ПЕРЕЙРА (Ал Уахда) – 107 000 паунда
8. Андерсон ТАЛИСКА (Ал Насър) – 100 000 паунда
9. Ахмед ХЕГАЗИ (Ал Итихад) – 97 000 паунда
10. Муса МАРЕГА (Ал Хилал) – 78 000 паунда
* Всички посочени цифри са седмичната заплата на съответния футболист.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!