Директорът на Асоциацията на лекарите към Испанската футболна федерация Рафаел Рамос обяви за изключително нововъведение, което ще бъде направено в момента, в който футболното първенство в страната бъде подновено след наложената карантина. Както е известно, повечето национални шампионати в света бяха прекратени заради пандемията от коронавирус.

„Всичко, което ще бъде използвано по време на мачовете, включително терена и топката, ще бъдат стерилизирани преди началото и по време на почивката. Човек може да се зарази след допир с топката, но след обеззаразяване и използването й на стерилен терен рискът става пренебрежимо малък“, обяви Рамос пред „Ел Паис“.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Главният медицински експерт на испанския футбол допълни, че със сигурност ще има сериозна промяна в най-популярния спорт след подновяването на мачовете, тъй като футболистите сами ще избягват участието в чести контакти със съперниците.

Както е известно, министърът на здравеопазването на Испания Салвадор Ия вчера прогнозира, че футболът едва ли ще се завърне в страната преди началото на лятото. Той беше категоричен, че спортните прояви едва ли ще се подновят преди края на май.
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!