Тази седмица домакините на световното първенство през 2022 година в Катар показаха как ще изглежда бижуто, на което ще се играе откриващата среща на надпреварата след четири години. След турнира съоръжението ще бъде преустроено, като под покрива му ще има училища и болници.

Стадион „Лусаил“ е най-мащабният проект на организаторите и ще е с капацитет от 80 000 места и златна фасада. Очаква се той да бъде построен до 2020 година. Арената в едноименния град Лусаил, който се намира на 15 км от столицата Доха, е дело на британската компания Foster and Partners, работила по реконструкцията на „Камп Ноу“ и изградила новия на новия „Уембли“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Досега само един от стадионите за Мондиал 2022 е напълно готов. Това е „Халифа“ в Доха с капацитет от 40 000 места. Други два стадиона ще бъдат завършени догодина, а общата стойност на всички арени ще е около 7 милиарда щатски долара.

Мондиал 2022 в Катар ще е първият шампионат на планетата, който ще се проведе през зимата – от 21 ноември до 18 декември. Това ще е и последната надпревара с 32 участника, тъй като Световното през 2026 в Мексико, САЩ и Канада ще бъде с 48 тима.