Известният треньор Габриел Хайнце бе уволнен от американския тим Атланта Юнайтед след само 17 мача, а причината е изключително странна. 48-годишният бивш аржентински национал освободи поста си заради „лоши отношения” с играчите.

Според информацията на Fox Sports бившият ляв защитник на ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид) е ограничил количеството вода, която футболистите можели да пият по време на мачовете. Същата била ситуацията и по време на предсезонната подготовка.

Освен това Хайнце е отказал да даде почивки на футболистите си и е поискал всички да бъдат на разположение в тренировъчния център на Атланта, когато е необходимо. Това накарало играчите да се обърнат към Асоциацията на играчите към МЛС, за да подадат официална жалба срещу аржентинеца до Северноамериканската лига. В нея се твърди, че е имало многобройни нарушения на колективния трудов договор на служителите на клуба.

Габриел Хайнце записа 4 победи, 8 равенства и 5 поражения начело на тима и го оставя на десета позиция в Източната конференция, извън зоната за участие в плейофите.