Страничният рефер Сесар Новал, който е известен в Испания със съвместяването на футболното съдийство и пластичната хирургия, се оказа в доста трудно положение.

50 жени заведоха дело срещу него, обвинявайки го в некомпетентност. Те се жалват, че им е нанесъл сериозни физически и психологически травми, след като им е направил операции в клиниката си във Валенсия.

В продължение на няколко месеца жените са споделяли своите проблеми след неговата работа в „Инстаграм“. Добавяли са снимки на собствените си увредени гърди и носове. Сега те са подали колективна жалба.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Новал се опита да отговори на обвиненията с появята си в няколко телевизионни предавания, където още повече навреди на репутацията си с думите: „Някои от моите пациентки си останаха чудовища и след моята работа, но трябваше да видите как изглеждаха преди операцията.“

Това е вторият скандал, в който Сесар Новал се замесва през последните месеци. През лятото той беше на почивка в Ибиса с някои играчи от Примера дивисион. Това беше счетено за непрофесионално и той беше пратен да работи на мачове от Сегунда дивизион. Лайнсменът определи като архаично решението на Испанската футболна федерация.

Преди това Сесар Новал беше един от най-добрите странични съдии в Испания и дори получаваше наряди за евротурнирите. През 2018 г. придоби популярност, след като стана първият испански хирург, направил операция за смяна на пола на жена, която стана мъж след неговата намеса.