Селекционерът на националния отбор на Мали Ален Жирес се оплака, че голмайсторът на “Левски” Гара Дембеле се крие от него.
 
58-годишният Жирес, който е европейски шампион с Франция за 1984 г., даде пресконференция в началото на лагера на Мали в ЮАР преди квалификацията за Купата на Африканските нации със Зимбабве. Както е известно нападателят на “сините” не попадна сред повиканите за мача играчи.
 
На въпрос защо Гара Дембеле не е поканен в националния тим, Жирес отговори: “Не мога да се свържа с него. Имам големи затруднения в тази връзка. Всичките ми опити се оказват неуспешни.”
 
В края на миналата година Гара Дембеле избра да играе за националния отбор на Мали, въпреки че има мачове за тима на Франция до 18 години. На 8 февруари нападателят на “Левски” дебютира за “орлите” при загубата с 0:1 от Кот д`Ивоар в контролна среща.

Последните информации за бъдещето на Дембеле са свързани със слух, тиражиран от италиански сайт, според който Вердер е готов да плати 4 милиона евро на "Левски" за голмайстора на "А" група от последния сезон./БЛИЦ