Стилиян Петров и съотборниците му от Астън Вила са получили покана за най-чаканото събитие във Великобритания – сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Церемонията ще се състои в Уестминстърското абатството този петък, 29 април.
 
Мениджърът на Вила Жерар Улие обаче е отказал да пусне целия отбор на сватбата, оправдавайки се с предстоящия кръг от Висшата английска лига. На 30 април “виланите” гостуват на Уест Бромич Албион. Въпреки всичко Астън Вила ще има със сигурност свой представител на пищното събитие – очаква се това да бъде или собственикът на клуба Ранди Уърнър, или човек от клубното ръководство.
 
Принц Уилям е голям привърженик на Астън Вила и допреди няколко години посещаваше редовно домакинските мачове на отбора. През 2009 г. той публично обяви, че ще стиска палци на Манчестър Юнайтед във финала за Шампионската лига срещу Барселона. Тази му проява накара медиите на Острова да пуснат слуха, че се е отказал от Вила. “Бомбастичната новина” принуди по-големия син на принц Чарлз и покойната принцеса Даяна  да уточни, че е фен на Вила, но подкрепя всеки английски тим при участието му в евротурнирите.