Феновете на втородивизионния холандски Рода прогониха собственика на клуба Маурисио Гарсия де ла Вега от стадиона по време на мача с Де Граафшап (1:1) в петък.

Скандалната ситуация беше провокирана от информацията, че звездата на тима Ике Угбо, играещ под наем от Челси, не е получил месечната си заплата от 38 000 паунда.

Мексиканският инвеститор на Рода обаче предпочел да разпредели парите между останалите футболисти, които взимат десет пъти по-малко. Угбо има четири гола в седем мача от началото на сезона, но тимът му записа само една победа в осем срещи.

Де ле Вега, който купи акциите на холандския клуб през лятото, е бил предупреден от полицията и кмета на Керкраде Петра Дасен-Хоусен да не присъства на мача с Де Граафшап.

Въпреки това мексиканецът отиде на „Парстад Лимбург“ и беше посрещнат от плакати: „Маурисио, майната ти, кучи син“, „Измамник“, „Лъжец“ и „Крадец“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Група привърженици на Рода проби до ложата на клубната управа на Рода и успя да избута бившия банкер от стадиона. Охранителите не направиха нищо в защита на Маурисио Гарсия де ла Вега.

При закупуването на клуба през лятото мексиканецът обеща да намали дълговете на Рода и да намери начин да запълни дефицита от 1 милиона евро в бюджета. Вместо това той не изпълни поетите задължения, а дори изплащането на заплатите на служителите за последния месец е под въпрос. Затова чиновниците от вчера са в състояние на стачка.

Това не е първият подобен случай на мексиканския бизнесмен. Той имаше неуспешен опит да придобие испанския Мурсия, а сега настоява за 221 000 паунда, за да напусне Рода.