Вратарят на Байерн Мануел Нойер скочи на шефовете си, след като в медиите изтекоха детайли при преговорите му за нов договор. Стражът говори на пълно откровено пред „Билд“, а от думите му ясно личи, че е много разочарован.

"Този тип неща не ги припознавам в Байерн. Винаги съм възприемал за важно да се работи в конфиденциалност с ръководството и със същата лоялност, която демонстрирам към клуба като негов футболист и капитан. Това, че сега нарочно изтекоха детайли, говори за отношението към мен.

Не искам да соча с пръст към никого. Но да, кръгът на осведомените хора е тесен. Това, което ме дразни, е, че постоянно се говори за договора ми по медиите, като обикновено се пишат грешни неща.

Александър Нюбел? Той е добър вратар, няма съмнение в това. От гледната точка на клуба разбрам този трансфер, макар че вече разполагаме с една силна резерва (Свен Улрайх - б.р.). Той би могъл да бъде титуляр в много отбори. Но, въпреки всичко, Нюбел е добро попълнение. Националния отбор? Докато се раздавам както аз си мога, считам за факт това, че ще играя за Германия", заяви Нойер.

Според местните журналисти скандалът е огромен, тъй като много рядко някой футболист на Байерн си е позволявал да говори така остро и открито против босовете. От друга страна обаче доста фенове в социалните мрежи защитават Мануел и нападат ръководството.