Ръководството на ЦСКА (Москва) изрази своето недоумение относно информациите от италианските и японските медии, че Кейсуке Хонда е пред трансфер в Лацио.
 
Според “Гадзета дело Спорт” халфът трябва да пристигне в Рим днес, за да премине медицински прегледи. Изданието твърди, че “орлите” ще платят 12 милиона евро, вмеско исканите от руския тим 16 милиона.
 
Хонда също има желание да премине в Лацио. Японският национал не е доволен от предоставените му възможности в ЦСКА (Москва). Един от най-добрите играчи на Азия има само 47 мача за 2,5 години в руската столица, като в тях е вкарал 13 гола.
 
“Искам да премина в Лацио. Сигурен съм, че трансферът ще се осъществи. Двата клуба са във финалната фаза на преговорите, но все още не съм уговорил личните си условия. В модерния футбол всичко може да се случи в последния момемт. Моето желание е ясно: Искам да играя в италианското първенство”, заяви Хонда пред “Никан Спортс”.
 
“Това е някаква задкулисна игра. Информациите от италианските издания са лъжа. Напоследък не сме имали разговори с представители на Лацио заради Кейсуке Хонда. Футболистът в момента е в Барселона, където завършва възстановяването си от контузия. На 5 февруари трябва да се присъедини към съотборниците си от ЦСКА (Москва) за подготвителния лагер в Испания”, заяви генералният директор на руския клуб Роман Бабаев.
 
Ако Хонда напусне московските “армейци”, той ще стане второто голямо име от състава, който си тръгва преди мачовете с Реал (Мадрид) от Шампионската лига. Бразилският нападател Вагнер Лав вече беше продаде на Фламенго.