Бившият чешки национал и настоящ директор в Ювентус Павел Недвед е препоръчал на президента на клуба Андреа Аниели да вземе Валери Божинов от Парма, съобщава местният вестник "Кориере дело Спорт". Недвед и Божинов са близки приятели от времената, когато двамата играха заедно с екипа на “Старата госпожа” през сезон 2006/07 .

“Бианконерите” изпаднаха в миникриза, след като загубиха последните си 2 мача в Серия “А”, въпреки че миналата седмица привлякоха в редиците си нападателя Лука Тони, който за последно игра в Дженоа. Босовете на Юве обаче смятат да вземат още едно острие заради сериозните травми на Винченцо Якуинта и Фабио Куалярела.

Най-изгоден вариант за привличането на нов нападател е българският национал Валери Божинов, който би излязъл на “Старата госпожа” скромните 3 милиона евро. Друг вариант е Юве да вземе под наем Божинов, който все по-рядко получава шансове за изява с екипа на Парма.

Слухът за подобен трансфер плъзна само преди няколко дни. Българинът вкара само 2 гола в Серия “А” този сезон и треньорът Марино го изрита от състава за последните 2 мача на “дуковете”. /БЛИЦ