ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Сълзи и загуба на ума и дума в Буенос Айрес! През уикенда носителят на две междуконтинентални купи от 1973 и 1984 година Индепендиенте изпадна във втора дивизия на аржентинския футбол за първи път в своята 108-годишна история. Това се случи след домакинска загуба срещу Сан Лоренцо (0:1), след което тимът няма вече никакви шансове за оставане в елита. Индепендиенте има 14 титли на Аржентина и е печелил 7 пъти Копа Либертадорес.

Така след изпадането на Ривър Плейт преди две години другият гранд Бока Хуниорс е последният динозавър в аржентинската Примера дивисион. Ривър Плейт се върна в елита отново през 2012 година и през този сезон дори имаше шанс да се бори за титлата, която изпусна след разгромно поражение с 1:5 при визитата си на Ланус в предпоследния 18-и кръг на „Торнео Финал”.

БЛИЦ представя останалите динозаври в световния футбол, които все още не са изпадали от елитните първенства на своите страни.

БЪЛГАРИЯ - от основаната през 1948 година "А" група не са изпадали и до ден днешен софийските "Левски", Славия, ЦСКА и Локомотив

ГЕРМАНИЯ – Хамбургер е единственият от основателите на Бундеслигата отбори, който никога не е изпадал във второто ниво на немския футбол.

ИСПАНИЯ – Реал (Мадрид) не е пропускал сезон от основаването на Примера дивисион през 1929 година, като същото важи още за вечния враг Барселона, както и за баския клуб Атлетик (Билбао).

ИТАЛИЯ – единственият истински динозавър в италианската Серия „А” е Интер. Актуалният шампион Ювентус също все още не е изпадал от спортна гледна точка, но въпреки това бе пратен в Серия „Б” през 2006 година като наказание за участие в скандала с уредени мачове в Калчото.

РУСИЯ – от основаното през 1991 година руско елитно първенство досега не са изпадали московските Динамо, ЦСКА, Локомотив и Спартак, както и Криля Советов от град Самара.

ГЪРЦИЯ – гигантите в Гърция от основаването на местната елитна лига са три – Олимпиакос, Панатинайкос и ПАОК (Солун).

ТУРЦИЯ – три са динозаврите на турската Суперлига и те са истанбулските грандове Бешикташ, Галатасарай и Фенербахче.

ХОЛАНДИЯ
– трите големи гранда Аякс, Фейенорд и ПСВ Айндховен също никога не са напускали елитната Ередивизи

ПОРТУГАЛИЯ
– тук също са останали три динозавъра. Лисабонските Бенфика и Спортинг, както и актуалният шампион Порто никога не са напускали елита.

БРАЗИЛИЯ – в страната петкратен световен шампион пет от отборите основатели на местното елитно първенство никога не са изпадали. Това са Крузейро, Сао Пауло, Сантос, Фламенго и Интернасионал.

ФРАНЦИЯ – към днешна дата отборът с най-дълго пребиваване във френската Лига 1 е актуалният шампион ПСЖ, който не е напускал елита от 1971 година насам.

АНГЛИЯ – Арсенал е отборът, който най-дълго непрекъснато е бил в английския елит. „Артилеристите” играят от 1919 година насам в стартиралото през 1888 година първо ниво на английския футбол.