Бившият сръбски национал Неманя Видич обяви края на професионалната си кариера. 34-годишният защитник за последно беше част от Интер, но прекрати договора си по взаимно съгласие.

През кариерата си сърбинът е играл за Цървена звезда, Спартак (Суботица), Спартак (Москва), Манчестър Юнайтед и Интер. С „червено-белите“ от Белград има спечелени една шампионска титла и две купи на страната.

През 2004 г. преминава от Цървена звезда в Спартак (Москва). Детайлите по трансфера не са разкрити, но според запознати Видич е станал най-скъпият защитник в историята на руското първенство. В края на 2005 г. Манчестър Юнайтед плаща 7 милиона паунда за защитника.

Най-големите успехи на Видич са именно при „червените дяволи“, където пет пъти става шампион на Англия, пет пъти взима Къмюнити шилд, три пъти триумфира с ФА Къп и по един път взима Шампионската лига и Световното клубно първенство.

През лятото на 2014 г. става играч на Интер като свободен агент. В първия си сезон при „нерадзурите“ играе в 28 мача, но през този сезон не участва в нито един двубой, след като през август претърпя операция от херния.

„Дойде времето да окача обувките. Контузиите, които получих през последните години, си казват думата. Искам да благодаря на всички футболисти, с които съм играл през кариерата си, както и на всички треньори, с които съм работил. Едно голямо „Благодаря“ на всички фенове за подкрепата през годините“, заяви Видич пред сайта на Манчестър Юнайтед.

След като разтрогна договора си с Интер, Видич беше вариант за редица клубове. Слуховете го пращаха обратно в Спартак (Москва), в Милан, Астън Вила и други. Сърбинът обаче прекрати всички спекулации с обявяването на края на кариерата си.

 

Plenty of great Nemanja memories to look back on - which was your favourite? #VivaVidic

Публикувахте от Manchester United в 29 януари 2016 г.