Шалке 04 приема Реал Мадрид в първи осминафинал в Шампионската лига днес от 21:45 часа на стадион "Фелтинс Арена". Съдия е Хауърд Уеб, а срещата ще бъде предавана по БиТиВи Екшън.

Почти всичко превръща Реал Мадрид във фаворит в сблъсъка с Шалке 04. "Белият балет" се е устремил към спечелване на десетата европейска купа, но Германия отново е на пътя им. В исторически план гостуванията на испанския колос на немска земя се превръщат в истински кошмар. От общо 25 мача Реал Мадрид има само една победа - през есента на 2000 година с 3:2 срещу Леверкузен в групите на Шампионската лига.

Във всички останали 24 двубоя Реал Мадрид стига едва до 5 равенства. За последно Реал си тръгна с равен от немския ад през пролетта на 2004 година (1:1 срещу Байерн Мюнхен в първи осминафинал). Следват шест гостувания и шест загуби за испанците.

Реал Мадрид обаче никога не се е срещал с Шалке 04 в евротурнирите, така че днес може да наруши негативната традиция. "Белите" разчитат на убийствената форма напоследък и звездите си Роналдо и Гарет Бейл. Португалецът е лидер при голмайсторите в Шампионска лига, както и в Примера дивисион. Добрата новина за Шалке 04 е завръщането след контузия на Юлиян Дракслер. Немският тим има проблеми с вратарския пост, Хилдебранд изпадна в немилост и остава резерва, а мястото му се заема от неопитния Фарман.


шалке_2.jpgШалке 04 - Реал (Мадрид)реал_1.jpg
От 21:45 часа
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)

1_33.jpg


 
 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:
Шалке 04: Фарман, Хьоведес, Матип, Фелипе Сантана, Колашинац, Боатенг, Нойщедер, Фарфан, Мейер, Горецка, Хунтелаар
Резерви: Хилдебранд, Пападопулос, М. Фридрих, Фухс, Дракслер, Анан, Асамоа, Салай
Контузени: Учида, Аого, Клеменс, Хьогер; Наказани: няма
Треньор: Йенс Келер

Реал (Мадрид): Икер Касияс, Алваро Арбелоа, Пепе, Серхио Рамос, Марсело, Шаби Алонсо, Лука Модрич, Анхел ди Мария, Гарет Бейл, Карим Бензема, Кристиано Роналдо
Резерви: Диего Лопес, Рафаел Варан, Фабио Коентрао, Карвахал, Каземиро, Иско, Ияраменди, Хесе, Мората
Контузен: Сами Кедира; Наказани: няма
Треньор: Карло Анчелоти

Баланс между двата отбора: не са играли помежду си

Шалке 04 срещу испански отбори: 23 мача, 7 победи, 7 равенства, 9 загуби, г.р. 25:25
Шалке 04 срещу немски отбори като домакин: 11 мача, 5 победи, 2 равенства, 4 загуби

Реал Мадрид срещу немски отбори: 52 мача, 22 победи, 10 равенства, 10 загуби, г.р. 88:87
Реал Мадрид срещу немски отбори като гост: 24 мача, 1 победа, 6 равенства, 17 загуби

Любопитни факти:
*Реал Мадрид ще участва на 1/8-финалите за 11-и пореден път.

*Реал Мадрид вкарва поне по един гол като гост в последните си 21 мача в директните елиминации в Шампионската лига. За последно Роналдо и компания не отбелязаха като гост при загубата с 0:1 от Лион през сезон 2009/10.

*Реал Мадрид има само 4 загуби в последните си 21 мача като гост в Шампионска лига. 3 от тях обаче са в Германия.

*Реал Мадрид ще се опита да запази вратата си "суха" при гостуване в Германия за първи път от 1998 година. Тогава тимът прави 0:0 като гост на Борусия Дортмунд в полуфинал (в първия мач Реал бие с 2:0 в Испания).

*Реал Мадрид победи за последно немски тим като гост на 27 септември 2000 година - 3:2 срещу Леверкузен в групите на Шампионската лига. Това всъщност е и единствената победа на Реал Мадрид в Германия в евротурнирите.

*Реал Мадрид се разписва в 31 поредни мача в Шампионската лига.

*Реал Мадрид е в серия от 26 мача без загуба във всички турнири, като спечели 22 от тях. Това е най-дългата подобна серия на Карло Анчелоти като треньор.

*Икер Касияс е без допуснат гол в 862 минути, той пази в мачовете в Шампионската лига и Купата на Краля.

*Шалке 04 е спечелил само 2 от последните си 11 мача срещу испански клубове в Европа.

*Роналдо има 41 гола в 34 мача във всички турнири, включително 5 хеттрика.

*Съдията Хауърд Уеб е ръководил 2 мача на Шалке 04 в евротурнирите - 1 загуба и 1 победа, г.р. 2:2. Уеб е ръководил 5 мача на Реал Мадрид - 2 победи, 2 равенства и 1 загуба, г.р. 9:7.