Третодивизионният германски Рот-Вайс (Оберхаузен) избира между Павел Дочев и бившият немски национал Марио Баслер за нов наставник на тима, съобщава “Revier Sport”.
 
След уволнението на треньора Тео Шнайдер временно начело е Петер Кункел, който няма необходимия лиценз. Новият наставник на тима от Оберхаузен ще бъде обявен най-късно в сряда.
 
До момента като фаворит за поста се считаше Холгер Фах, но се оказа, че той има договор с Локомотив (Астана) до декември. Именно затова ръководството на Рот-Вайс се спря на вариант “Б”, а именно – Дочев или Баслер.
 
Според “Revier Sport” бившият играч на Вердер и Байерн има предимство пред българина, тъй като е близък със спортния директор на Рот-Вайс Франк Контни, като двамата са наблюдавали заедно нулевото равенство с Аален.
 
Изданието твърди, че Баслер вече е водил и предварителни разговори с ръководството на Оберхаузен, който е на 17-о място в Трета Бундеслига. Сред вариантите за треньор на тима бе и бившият наставник на “Левски” Рюдигер Абрамчик./БЛИЦ