Треньорът на Барселона Шави ще бъде уволнен след края на сезона. Затова информират традиционните за Каталуня медии Sport.es и радио RAC1. Новината идва малко повече от две седмици, след като на официална пресконференция беше обявено, че 44-годишният специалист ще остане на поста си, въпреки че в началото на година беше анонсирал напускането си след края на шампионата в Примера дивисион.

Вчера Шави изведе каталунците до победата с 2:0 като гост на Алмерия, с което почти сигурно беше гарантирано второто място в класирането. Преди мача треньорът е направил песимистично изказване, че през следващия сезон ще бъде трудно Барселона да се конкурира с Реал (Мадрид) в първенството и с големите клубове в Шампионската лига заради финансовите си проблеми.

Именно това изявление на Шави е вбесило Лапорта, който е решил да се раздели с клубната легенда. Босът не бил доволен, че още отсега треньорът е отписал следващия сезон, въпреки че се работи по изпълнение на предложения трансферен план за лятото и удовлетворяване на всички изисквания на специалиста.