Един от фаворитите за спечелването на трофея Олимпик (Лион) неочаквано загуби у дома от Страсбург с 1:2 и отпадна на 1/4-финалите в турнира за Купата на Лигата във Франция. Домакините имаха голям малшанс, след като на три пъти удариха гредите, а капитанът им Набил Фекир пропусна и дузпа в края на първата част.

С първата си опасна атака гостите получиха дузпа за нарушение на Кени Тете срещу Адриен Томасон, а Людовик Ажорке (26-дузпа) превърна наказателния удар в гол за 0:1.

Лион натисна, а гол на Фекир беше отменен в 40-ата минута заради засада. Три минути по-късно Терие прати топката в десния стълб с диагонален шут от границата на пеналта. В първата минута от добавеното време на тази част Мемфис Депай също нямаше късмет и удари другата странична греда. В последните секунди на първото полувреме и „хлапетата“ получиха дузпа за фаул на Антони Каси срещу Набил Фекир, а потърпевшият шутира от бялата точка над вратата.

Влезлият като резерва на почивката Бертран Траоре (49) изравни след асистенция на Мемфис Депай. Радостта на домакините обаче бе кратка и резервата на гостите Ламин Коне (52) отново ги изведе напред в резултата след центриране от корнер на Лиенар.

До края на мача фрапантен пропуск от гостите направи Адриен Томасон в 70-ата минута, а три минути след това Набил Фекир шутира от пряк свободен удар и топката срещна лявата греда, а след това вратарят Бингуру Камара спаси добавката на Кени Тете. Камара спаси още един удар на Набил Фекир четири минути преди края.

Така Страсбург е първият отбор, който достига 1/2-финалите в турнира.