Разследването срещу Манчестър Сити относно 115-те нарушения на правилата за финансовия феърплей има неочаквана промяна. Изслушването на „гражданите“ започна през миналия месец и според предварителните прогнози се очакваше решението на независимата комисия да бъде взето в рамките на 10 месеца. Или по-конкретно – в началото на 2025 г.

Сега изданието „The Athletic“ твърди, че ще има промяна в сроковете. Очаква се присъдата срещу Ман Сити да бъде произнесена още преди края на настоящата календарна година. Има няколко варианта за наказанието на клуба от „Етихад Стейдиъм“ – сериозна глоба, отнемане на точки или директно изваждане от Висшата лига.

В същото време „гражданите“ са активизирали акция по задържането на мениджъра Пеп Гуардиола, който има договор с клуба до края на сезона. Наскоро 53-годишният испанец обяви, че все още не е взел решението за бъдещето си. Това е дало надежда на ръководството на клуба, че може да го убеди да остане.

Вече се заговори, че вариант за негов наследник в Манчестър Сити е настоящият треньор на Спортинг (Лисабон) Рубен Аморим. Твърди се, че той може да последва досегашния си шеф в португалския клуб Уго Виана, който ще наследи спортния директор Чики Бегиристайн.