Британският премиер Борис Джонсън поднесе неприятна изненада на всички спортни фенове на Острова. Според правителството му всички състезателни мероприятия на територията на Великобритания трябва да се провеждат без публика до намирането на лекарство за COVID-19.

Допускането на зрители по трибуните се очакваше най-рано през септември, но сега забраната явно ще остане за по-дълъг период. Това е съкрушителна новина за футболните клубове в Англия, които ще трябва не само да доиграят настоящия сезон, но и поне половината от следващия шампионат без публика. Това означава огромни финансови загуби, които редица отбори няма да могат да преодолеят и ще трябва да обявят фалит.

До края на деня се очаква британското правителство да издаде документ от 40 страници, където детайлно ще бъдат описани мерките за безопасност, които трябва да се спазват. Главният санитарен инспектор на Обединеното кралство проф. Крис Уити още на 22 април предупреди, че ваксина срещу коронавируса не се очаква да бъде създадена в рамките на календарната година.

Днес предстои видео конференция отборите във Висшата лига, където ще бъдат обсъждани новите правителствени мерки и възможностите за рестартиране на шампионата. От ограниченията обаче ще пострадат и другите популярни спортни мероприятия в Англия – крикет, ръгби, тенис и голф.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!