Президентът на Германската футболна лига Кристиан Зайферт изненада неприятно феновете в страната. Преди да връчи шампионската титла на Байерн, 51-годишният бос направи кратко изявление към играчите на баварците и към зрителите пред телевизионните екрани.

От изказването му стана ясно, че илюзиите на привържениците за завръщане на трибуните от началото на следващия сезон няма да се изпълнят напълно. Зайферт уточни, че поне в началото на шампионата до стадионите ще бъдат допускани ограничен брой зрители.

„Това е специален момент, но също така и много странен. Никой не очакваше, че сезонът ще завърши по този начин – без зрители, без песни или освирквания. Без каквато и да е атмосфера по стадионите. От друга стана самият факт, че завършваме първенството, е огромен успех.“

„Бундеслигата беше първият шампионат, който се завърна след принудителната пауза. Да, изглеждаше по различен начин, звучеше различно и чувствата сякаш бяха други. Но това беше единственият възможен начин да я има Бундеслигата. Подкрепяйте отборите си и през следващия сезон, който също няма е в обичайния си вид или поне в началото“, заяви Зайферт.