Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи кошмарна новина за тима с оглед натоварената програма в английския футбол около празниците. Халфът на световния и европейски клубен шампион Алекс Окслейд-Чембърлейн ще бъде аут от терените поне за четири мача.

Английският национал увреди външна връзка на глезена във финала на Световното клубно първенство срещу Фламенго. Алекс Окслейд-Чембърлейн бе заменен принудително в 74-ата минута на маса, а мърсисадйци спечелиха с 1:0 след продължения в катарската столица Доха.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Една от външните връзки на глезена му е с увреждане. Ще видим колко време ще отнеме лечението. Не може да се каже с точност. Може да се възстанови бързо, но може и да е необходимо повече време. За мачовете от коледно-новогодишната програма няма шанс, едно е ясно, че той повече няма да играе до края на календарната година", съобщи Юрген Клоп.

Халфът Фабиньо и централните защитници Деян Ловрен и Жоел Матип също са в лазарета и няма да бъдат на разположение на германския специалист.

Ливърпул ще изиграе три мача във Висшата лига за осем дни, като серията започва с гостуване на втория в класирането Лестър на 26 декември, след което предстоят домакинства на Уулвърхемптън на 29 декември и на Шефилд Юнайтед на 2 януари. Три дни след това пък „червените“ имат градско дерби с Евертън в турнира за Купата на Англия.