Мачът от първия квалификационен кръг на Шампионската лига между Клаксвик от Фарьорските острови и Слован (Братислава) беше отложен. Срещата трябваше да се проведе тази вечер от 21:00 часа. Както е известно, част от Слован е българският национал Васил Божиков. Бившият нападател на Локомотив (Пловдив) Ален Ожболт също играе за тима от Братислава.

Причината за отлагането е положителна проба за COVID-19 на човек от словашкия шампион. Правилата на УЕФА за такава извънредна ситуация дават две възможности. Първата е служебна победа за Клаксвик. Втората позволява провеждането на мача най-късно до петък, но при условие, че Слован излезе с играчи, които не са под карантина.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Слован имаше проблем и със заминаването за Фарьорските острови, тъй като халфът Владимир Вайс не беше преминал през изследване за коронавирус. Отборът все пак излетя за Торсхавн, където се подложи на тестове за COVID-19. При тях се оказа, че единият физиотерапевт е с положетелен резултат. На Слован е поставено условие – да остане под 14-дневна карантина или да се върне в Братислава със същия самолет. 

УЕФА реагира мигновено на ситуацията. Европейската футболна конфедерация предложи на словашкия шампион да играе мача в рамките на следващите 48 мача. Отборът обаче трябва да е съставен от играчи, които не са пътували до Фарьорските острови с първия полет. Това означава, че Слован трябва да прати втория си отбор във Фарьорските острови.

„Б“ тимът на словашкия шампион през миналия сезон игра във втора дивизия, където завърши на предпоследно място, а от началото на този шампионат няма спечелена точка от три изиграни мача.