Бразилската футболна легенда Пеле е депресиран заради влошеното си здравословно състояние и не иска да напуска дома си. Това разкри синът му Единьо в интервю.

Футболистът е смятан за най-великия в историята на играта. Той ще навърши 80 години през октомври и има проблеми в областта на хълбока. От години насам и се нуждае от патерици, за да се придвижва. На много от последните си публични изяви той се появяваше в инвалидна количка.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Той е много уязвим, след като претърпя операция на хълбока и нямаше адекватна или идеална рехабилитация впоследствие. Така че той има два проблема в момента – движението и депресията. Представете си как преди той бе определян за „Кралят на футбола“, а сега не може да ходи нормално.

Той е унизен, не иска да излиза навън, да прави каквото и да е, свързано с активност извън дома“, сподели Единьо. Той разкри още, че е спорил с баща си, защото не е извършил физиотерапията след претърпяната хирургическа интервенция.

Пеле е единственият играч в историята с три световни титли, прекара по-голямата част от кариерата си с местния Сантос, преди да отиде в „Ню Йорк Космос” през 70-те години на миналия век.

Това лято ще отбележи 50-та годишнина от третата световна титла на нападателя, спечелена в Мексико през 1970. Тогавашният отбор на Бразилия е считан от мнозина за най-великият на всички времена.