Италианският бранител Алесандро Неста, който бе един от символите на Милан, се сбогува с отбора след десет великолепни сезона с червено-черната фланелка. 36-годишният защитник стори това на специална пресконференция в клубната база "Миланело". За времето, което прекара в при “росонерите” защитникът спечели 2 титли на Италия, два пъти Шампионската лига, Световната клубна купа, една купа на Италия, 2 европейски Суперкупи, две италиански Суперкупи и стана Световен шампион с националния отбор през 2006 година.

“Всички ще ми липсвате много. Прекарах 10 незабравими години в Милан”, заяви просълзен Неста. “Амброзини, Гатузо, Зеедорф, Малдини, Костакурта и Пирло. С тях творихме историята.”

"Нямам представа все още къде ще отида, тъй като нямам договор с никой. Знам, че напускам един велик клуб, където прекарах един страхотен период. Защо не в САЩ? Бих бил щастлив да отида там. В Милан трябва да дойдат правилните хора. Такива като Зеедорф и Пирло. Професионалисти, които искат да спечелят всичко”, заяви още защитника.

“Отивам си тъжен. Исках да спечеля титлата за последно, но не успяхме. Благодаря на всички тук в Миланело. На всички фенове. Дойдох от Рим в Милано и тук ми е по-добре, отколкото в родния ми дом. Обичам Ви”, завърши просълзен Алесандро Неста.