Българският национал Ивелин Попов се представи много силно за Газиантепспор с 3:1 над Сивасспор в мач от 24 кръг на турската Суперлига. Попето се отечете с един гол и изработи останалите две попадения на тима си.
 
Още в четвъртата минута бившият футболист на Литекс бе съборен пред наказателното поле на Сивасспор и бразилецът Вагнер се разписа при изпълнението на отсъдения пряк свободен удар. Пет минути по-късно българинът получи жълт картон.
 
В 25-ата минута Ивелин Попов сам вкара във вратата на гостите. Той получи топката между трима защитници, но успя да се освободи и да простреля вратаря Корчан. В 40-ата минута гостите върнаха едно попадение чрез Ерман Килич.
 
В 64-ата минута Газиантепспор върна аванса си от два гола. Попов центрира от корнер, а Ченк Тосун се разписа с глава. Десет минути по-късно Ивелин Попов отстъпи мястото си на Олчан Адън.
 
С този успех Газиантепспор събра 43 точки и заема петото място. Със същия актив е Кайзериспор, който е на даващата право на участие в евротурнирите четвърта позиция./БЛИЦ