Пари Сен Жермен разби Брест с 3:0 в първи мач от 19-ия кръг в Лига 1 на Франция. Гостите имаха тотално надмощие през цялата среща и можеха да запишат и доста по-убедителна като резултат победа.

С успеха момчетата на Карло Анчелоти ще посрещнат новата 2013 година като лидери в класирането. Преследвачите Лион и Марсилия имат 3 точки и мач по-малко.

Анчелоти нямаше право да подцени визитата на здравия тим на Брест и италианецът пусна всичките си звезди. Отново се толичиха с добрите си изяви Тиаго Силва, Жереми Менес, Хавиер Пасторе и Есекиел Лавеци, но над всички бе Златан Ибрахимович. Шведът инспирира всичко по-интересно пред вратата на Алексис Тебо.

Изходът от срещата бе предрешен още в 34-ата минута, когато халфът на домакините Абдулвахид Сисоко бе изгонен с директен червен картон от съдията. С човек повече за ПСЖ вече беше въпрос на време да нанижат и головете. В 55-ата десният бек Кристоф Жале проби по крилото и центрира, а на метри от вратата Ибрахимович засече топката в мрежата – 1:0 за гостите! В 73-ата минута резервата Кевин Гамейро покачи на 2:0 с хубав удар от границата на пеналта. Нападателят довкара отбит шут от стража на Брест.

Това окончателно сломи съпротивителните сили на домакините. После Ибра пробва едно от фирмените си изпълнения – акробатичен удар от въздуха, но топката прелетя на сантиметри покрай целта в аут. Докрая остана време и за още едно попадение зад гърба на Тебо. Заби го колегата му в защита Бернар Менди, който с глава след рикошет си вкара автогол.