Манчестър Юнайтед победи Челси като гост с 2:1 в двубой от 1/8-финалите на турнира за Купата на лигата на Англия. И двете попадения на "червените дяволи" бяха дело на Маркъс Рашфорд, а за лондончани се разписа Миши Батшуай. 

В 24-ата минута Маркос Алонсо извърши грубо нарушение срещу Даниел Джеймс, който нахлуваше опасно в наказателното поле на "сините" - дузпа за Юнайтед. На бялата точка застана Маркъс Рашфорд и реализира.

След почивката динамиката в двубоя се покачи, а отборът на Челси изглеждаше доста по-опасен. 

В 61-ата минута Миши Батшуай възстанови равенството в двубоя, след като се измъкна зад съперниковата защита със самостоятелен рейд и стреля от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл.  

В 73-ата минута отново Рашфорд изведе "червените дяволи" напред в резултата и принуди Челси повторно да наваксва пасив. С невероятно красив снаряд от свободен удар от дистанция Рашфорд изпрати топката в горния ляв ъгъл, преодолявайки вратаря. 

До края на мача Рийс Джеймс и Маркос Алонсо имаха отлични шансове да изравнят, но Серхио Ромеро се намесваше решително и запази резултата непроменен до края.