Унгария се класира за Евро 2020 с невероятна драма, която напомни финала на Шампионската лига през 1999 година между Байерн и Манчестър Юнайтед. На стадион "Ференц Пушкаш" домакините изоставаха с 0:1 до 88-ата минута, но с два гола стигнаха до победата и до финалите на континенталното първетство.

Домакините, които отстраниха България по пътя към днешния бараж, влязоха като фаворит в двубоя, но бяха много близо до отпадане. 

Още в 11-ата минута исландците стигнаха до пряк свободен удар почти до границата на наказателното поле. Опитният Гилфи Сигурдсон стреля точно, но не много силно. Вратарят Гулаши опита да улови топката, но я изпусна зад голлинията и така Исландия изненадващо поведе. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Унгарците владееха повече топката, но с нищо не затрудняваха дисциплинирания тим на скандинавците.

Втората част на „Пушкаш Арена” започна с очакван натиск на домакините, които имаха нужда от пълен обрат, за да се класират за финалите догодина. 

След множество пропуски се стигна до заключителните минути. 88-ата защитата на Исландия, в която липсваше бившият играч на Левски Холмар Ейолфсон, не успя да изчисти топката и вместо това Нето бе изведен сам срещу вратаря и изравни. 

Драмата дойде в 91-ата минута. Шабошлай пое топката от своето поле, премина през защитата на Исландия и с мощен удар от около 25 метра прониза гостите и прати своя тим на Евро 2020. 

Унгария ще бъде в група F с Португалия, Франция и Германия.